„Zájezdní hostinec vždycky býval symbolem cesty, zastavení a pokračování. Já jsem procestoval život s vařečkou v ruce. Abych se po těch letech zastavil, uvědomil si, že chci začít budovat vlastní podnik, a pokračoval právě zde. Věřím, že Hostinec u Jiskrů je nejlepším cílem mé dosavadní kuchařské cesty. A oddanosti k řemeslu a že se stane také opakovaným zastavením či přímo cílem cest našich zákazníků.“

– Martin Jiskra, šéfkuchař a majitel podniku

Elegance tradiční kuchyně…

Tradice zájezdního hostince v Kbelnici, který poskytoval stravu a zázemí lidem i koním na císařské cestě ze Strakonic do Prahy, sahá až do 19. století. V roce 2019 tato historie znovu ožívá – v moderním pojetí, pod rukama zkušeného šéfkuchaře Martina Jiskry a jeho rodiny. Který zde zúročuje své celoživotní kuchařské zkušenosti z restaurací po celém světě.

Ať už bude Hostinec u Jiskrů jen zastavením nebo přímo cílem vaší cesty, zajeďte k nám a nechejte se pohostit. Přes den rychlý oběd nebo jídlo s sebou, večer zpomalení a skutečný zážitek z tradiční kuchyně. Zejména s večerní nabídkou bychom byli rádi, aby si hosté přijeli naše jídla skutečně užít. Slepice na paprice, zapečený „segedín“ sikulský guláš, telecí vemínko, trhaný lalok či holubí maso. Martin Jiskra zná to nejlepší z české a středoevropské gastronomie a ve své kuchyni oživuje mnohé (neprávem) zapomenuté recepty.

Surovin, se kterými pracujeme, si vážíme a nakládáme s nimi hospodárně. Tak elegantně a samozřejmě, jak to tradiční kuchyně vždycky dělávala. Neplýtváme, chováme se šetrně k surovinám a ctíme snahu přírody poskytnout nám to nejlepší. Při sestavování menu se řídíme tím, co nabízí aktuální sezóna. Proto jej koncipujeme jednoduše a sázíme na pár pečlivě promyšlených jídel, která častěji obměňujeme. Snažíme se využívat kvalitní produkty, které region Jižních Čech nabízí, navazovat spolupráci s místními farmáři a výrobci a jejich práci doceňovat právě prostřednictvím našich jídel.

Menu
Kontakty
Facebook
Instagram